Alfalfa semínka bio
Kód: 106Související produkty
Detailní popis produktu
Jak na to
Proč jíst klíčky
Klíčící semínko - továrna na výrobu živin
Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.
Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyně a jídelna |
---|---|
Bio kód: | CZ-BIO- 002 |
Štítky: | semínka na klíčení, sonnentor, semínka, klíčení, nakličování, klíčící nádoby, rostlinné klíčky, klíčky, výhonky, semena, bio, vojtěška semínka, semínka vojtěšky, semínka alfalfa, k nakličování |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.