Doprava zdarma při nákupu nad 2 500 Kč / € 100

Bio Solný květ - de Flor de Sal Rosa 150 g

Kód: SKROS150
320 Kč
Skladem
Přírodní solný květ s okvětními lístky růží z Galície, které jsou ručně sbírané a ekologicky sušené, doplněné svěžím sečuánským kořením a sladkou kořeněnou chutí pepře Sarawak. Chutná a harmonická chuť dodá pokrmům kořenově-květinovou příchuť, vhodnou k salátům, čerstvým sýrům a všem druhům bílého masa, grilovaným rybám, avokádu, hlávkovému salátu a artyčokům.
Sůl je bez jakýchkoli chemických přísad, sbírá se a čistí zásadně ručně. Solný květ obsahuje více než 80 minerálních a stopových prvků, má 2krát více draslíku a vápníku a až 20 krát více hořčíku než běžná mořská sůl. Obsah chloridu sodného je však velmi nízký a právě proto je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem. Díky tomu ji lze označit za zdravou. Solný květ z Mallorcy je nejvzácnější organická sůl do vaší kuchyně.

Hmotnost: 150 g
Složení : pepř Sarawak, příměs růže, sečuánské koření, % NaCL - 96,4014, %MgO - 1,456
CZ-BIO-002

Detailní informace

Detailní popis produktu

Solný květ Flor de Sal je právem označována jako “královna solí“, nebo také jako “kaviár mezi solemi”. Tato sůl je velmi vzácná, protože k jejímu získání je zapotřebí velkých zkušeností, trpělivosti a ideálních klimatických podmínek. Pouze souhra působení raního oparu, slunce, a lehkého vánku dokáže vytvořit na solných jezírkách (salinách) tenkou vrstvu krystalek soli, které vypadají jako tenký led. Ta se ručně sbírá do proutěných košů a suší na slunci. Takto získaná sůl je nesmírně zdravá a velmi chutná, má jedinečnou vlastnost, zvýraznit přirozenou chuť pokrmů, proto se stala pro mnohé světové kuchaře neoddělitelnou součástí jejich kuchyně. Solný květ dodáváme jako čistě přírodní, nebo obohacenou různými bylinkami, ovocem, jedlými květy a olivami z organické produkce. Používá se k dochucení již hotových pokrmů, nebo v závěru vaření.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyně a jídelna
Bio kód: CZ-BIO-002
Štítky: Bio Solný květ - de Flor de Sal Rosa 150 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: