Odkapávací keramický tácek k nakličovadlům
Kód: 1434 1435 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Semínka nasypeme do skleněného nakličovadla a zalijeme vodou. Na sklenici našroubujeme sítko a semínka necháme 8 - 12 hodin ve vodě. Poté vodu slijeme, nakličovadlo vložíme do stojánku a položíme na keramický tácek. Proplachujeme 2x - 3x denně čerstvou vodou, ideálně ráno a večer.
Proč jíst klíčky
Klíčky a výhonky jsou skutečným výživovým pokladem. Obsahují velké množství vitamínů, minerálů a enzymů. Hlavně v zimě a na jaře je náš organizmus ohrožený nedostatečným příjmem čerstvé kvalitní zeleniny. Rostlinné klíčky představují jednoduchý a levný způsob, jak v tomto období obohatit stravu o „zelené vitamíny“.
Klíčící semínko - továrna na výrobu živin
Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mladé rostlině mají poskytnout dostatek živin. Aktivují se v nich enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů, zejména B a C. Škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Naklíčená semena také obsahují velké množství železa a hořčíku.
Klíčky jsou přirozeným koncentrátem zdraví prospěšných látek a oproti suchým semenům jsou výživově mnohonásobně bohatší. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Semínka, nádoby na klíčení a pěstování |
---|---|
Barva: | bílá |
Materiál: | keramika |
Štítky: | bannerkliceni, keramický odkapávací tácek, odkapávací tácek na nakličovadla, Praktický tácek k nakličování, Komponent k nakličování, Keramicý bílý tácek k nakličování |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.